Retro 3x inak

 

A je tu štvrtý februárový štvrtok, čo znamená – áno! Tematický deň na našej škole. Skúste hádať, aká bola dnes téma. 🙂 Presne tak, téma, ktorú sme všetci čakali v prvý takýto deň, ale prišla až pri druhej príležitosti – retro. Tomu sa potešili snáď všetci a ja sa vôbec nečudujem. Téma retro prináša množstvo možností, lebo to boli časy mnohých tvárí. Sukňe, šaty, blúzky, čelenky, veľké šperky, farby, vzory, nohavice a mnoho ďalších vecí, rôzne účesy, farby rúžov, hrubé linky, mnoho typov vlasových doplnkov a aj študenti mužského pohlavia si v tento deň prišli na svoje – šušťákové bundy, farebné, vzorované košele, veľké opasky či okuliare po dedkoch. Keď som tému začula, jasne som si predstavila outfit. Doma však moja mamina začala zo skrine vyťahovať hromady pekných retro vecí a ja som si zrazu nevedela vybrať. Hneď som mala vymyslené minimálne tri varianty retro outfitov. A všetky tri by som vám rada ukázala, pretože každá verzia je niečím iná. 🙂

OUTFIT č. 1

Za tento outfit hlasovala moja mamina i Peťko. Tak som na nich dala a obliekla som si do školy komplet – čierna áčková sukňa s kvetinovým vzorom a žltá blúzka so vzorovaným golierom. Doladiť doplnky nebolo ťažké. Pre veľké náušnice som bola rozhodnutá hneď, keď som v školskom rozhlase začula slovo „retro“. Rovnako aj pre čelenku. Bordový perlový náhrdelník som náhodne našla v škatuli s vlasovými doplnkami a doladila som ho k bordovému rúžu. Aby som nezamrzla, musela som na seba hodiť aj čierne pančuchy. Topánky mi mamina neschválila, vraj nie sú vôbec retro. Podľa môjho názoru sú retro aspoň trochu a v retro outfite to ešte viac vynikne. Posledným kúskom je nový biely kabát. Pre ten som nebola rozhodnutá hneď, ale mala som silný pocit, že sa k retro celku naozaj hodí. Peťko ma nakoniec presvedčil, že to vyzerá skutočne dobre.

Čím sa tento outfit líši od ostatných? Je to jeden z tých outfitov, ktorý by som si neobliekla, lebo nemám rada blúzky a rovnako preto, lebo je príliš staromódny. Čiže len na tematické dni. 🙂 A obsahuje sukňu.

OUTFIT č. 2

Druhý outfit s témou retro je rovnako staromódny a na bežný deň nenositeľný ako ten prvý. Avšak s tým rozdielom, že tým nosným retro kúskom sú najmä zeleno-žlté nohavice. Áno, aj túto verziu som zvažovala ako tú pravú na tematický deň v škole a mne sa zdala najlepšia (ostatným nie). K spomínaným nohaviciam som doladila (Peťkovu) žltú košeľu a maminine väčšie náušnice zlatej farby. Predsa len som našla ďalšie topánky, ktoré by s veľkou dávkou predstavivosti mohli pôsobiť retro štýlom. Fialový vzorovaný kabát sa mi do tohto outfitu nanominoval sám. Hneď, keď som tie gate zbadala, som si k nim predstavila práve tento kabát a ani sama neviem prečo. Jednoducho sa mi votrel do mysle. Ale myslím, že vyzerám dosť retro. S Peťkom sme sa pokúšali o retro vlny na mojej hlave, ale no… Veď sami vidíte. 🙂 Iba na okraj (kvôli môjmu vzhľadu na fotkách), vonku bola naozaj krutá zima.

OUTFIT č. 3

Tretí a posledný outfit dnešného článku je úplne odlišný od doterajších dvoch. Čím? Prvýkrát sú hlavným prvkom šaty a hlavne je konečne aspoň trochu vhodný aj medzi ľudí. Zatiaľ čo prvé dva outfity by som si neobliekla ani na tematický večierok a veľmi som sa premáhala v nich vôbec vyjsť von, tento tretí by som si úplne v pohode obliekla aj dnes do školy, aj na tematický večierok a s veľmi dobrou retro náladou možno iba tak von. 🙂 Pretože pôsobí síce retro (dúfam), ale je vyskladaný z relatívne moderných kúskov. Základom sú teda čierno-biele šaty s bodkami, ktoré som pôvodne plánovala do školy. Tie som doladila čiernymi pančuchami a bielymi sandálkami na hrubom opätku. Myslím, že to bolo dosť moderné. 🙂 Čo sa vizáže a šperkov týka, stavila som na výrazný červený rúž, čiernu linku, červenú šatku do vlasov a perlový set náušníc a náhrdelníka.

 

Prajem vám príjemný štvrtý štvrtok 🙂