Zapekané plnené zemiaky

 

Ako už možno viete, kedysi sme s tatinom zvykli spolu variť. Takmer každý víkend tatino našiel zaujímavý recept na internete a šlo sa variť. Keď som bola malá. V poslednom čase sa snažíme túto tradíciu trochu obnoviť a občas sa zoberieme a varíme. Opäť recept z internetu, opäť ako prekvapenie pre maminu i Martina. Tatino tentokrát našiel recept na zapekané zemiaky. Autorka si ho vymyslela sama spolu s manželom a rozhodli sa oň podeliť. Nám sa zapáčil, a tak sme si ho vybrali ako dnešný obed. Museli sme ho iba trošičku upraviť podľa nám dostupných ingrediencií. Naozaj iba trošičku.

INGREDIENCIE

Pár väčších zemiakov (ako vidíte, my sme použili toľko zemiakov, aby sme zaplnili celý plech), 2 veľké cibule, trocha pažítky, 200 g tvrdého syra, 2 kusy kuracích pŕs, 200 g slaniny, 4 PL kečupu, 1 PL horčice, soľ, čierne mleté korenie, granulovaný cesnak a korenie na pizzu (môžete použiť akékoľvek korenie podľa chuti :)).

POSTUP

Neošúpané zemiaky poriadne umyjeme, prekrojíme napoly a lyžicou vydlabeme vnútro, aby však z toho zemiaku aj ostalo. 🙂 Naukladáme na plech.

Osolíme a okoreníme rôznymi druhmi korenia, podľa chuti. My sme použili čierne korenie, korenie na pizzu a granulovaný cesnak. Takto pripravené zemiaky dáme do rúry na 200 stupňov, kým sa nezačnú trochu pripekať a chytať hnedkastú farbu.

Kým sa zemiaky pečú, rozohrejeme olej na panvici, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme do sklovita. Potom pridáme nadrobno nakrájané kuracie prsia. Osolíme, okoreníme, pridáme kečup a horčicu. Keď sa mäsko uzavrie, pridáme opäť nadrobno nakrájanú slaninku. Krátko podusíme. Nastrúhame syr a jednu tretinu z neho pridáme do zmesi na panvici. Ešte raz premiešame a zmes je hotová.

Ak sú zemiaky opečené, vytiahneme ich a naplníme našou zmesou.

Dáme ich do rúry na asi 10 minút, opäť vytiahneme a posypeme syrom a nakrájanou pažítkou.

Nakoniec ich dáme ešte zapiecť a obed je hotový. 🙂 U nás pri sporáku šéfuje mamina. Aj keď varíme s tatinom, ona je tá, čo nám zapína rúru a hovorí, čo v nej ako dlho nechať. Zemiačiky trochu neodhadla, tak chytili malé čierne čiapočky, ale chutili aj tak výborne. 🙂

Už si iba nakrájajte zeleninku podľa vášho výberu (my sme zvolili paradajky a papriku) a prajem vám vynaliezavý štvrtok a hlavne dobrú chuť! 🙂