Pizzové rožteky

 

Aj keď som si sľúbila, že sa posnažím pridávať viac outfitových článkov (keďže som si všimla, že od môjho návratu je ich žalostne málo), dnešný článok je zase o jedle, prekvapivo. Tatino sa zase raz rozhodol, že spolu niečo urobíme, tak sme sa do toho pustili. Určite poznáte pizzových slimákov. Každý tieto malé slané koláčiky volá inak, no označenie slimáky je asi najpresnejšie. Tak tie to nebudú. My sme totiž napiekli pizzové rožteky, aj keď vo výsledku to boli skôr rožky.

INGREDIENCIE

Recept je to veľmi jednoduchý a časovo nenáročný. Potrebujeme lístkové cesto, kečup alebo pretlak, šunku, tvrdý syr, vajce a oregano. To sú úplne základné suroviny, pričom si môžete pridať, napríklad olivy, kukuricu, rôzne druhy omáčok či dressingov, šampiňóny alebo čokoľvek, čo si viete predstaviť na pizzi. Keďže sme túto formu pizzových koláčikov skúšali prvýkrát, zvolili sme len úplný základ.

POSTUP

Lístkové cesto potrieme kečupom a nakrájame na približne rovnaké časti tvaru štvorca.

Na každý štvorec pridáme šunku, nastrúhaný syr a tatino pridal aj trocha bazalky.

Každý kúsok zrolujeme po uhlopriečke štvorca, aby vznikli rožteky. My sme ich urobili trochu väčšie, ale to nakoniec nevadilo. Rozbijeme jedno vajce do pohára alebo misky, osolíme, pridáme oregano a rozmiešame. Rožteky naukladáme na papier na pečenie a každý potrieme vajíčkom.

Dáme do trúby na 190° a čakáme 15-20 minút. Jedna várka sa nám podarila trochu menej, ale chuť bola rovnako výborná. Môžeme podávať napríklad s dressingom. 🙂

 

Želám vám dobrú chuť a príjemne strávený, ešte stále sviatočný, čas 🙂