Avon – január 2022

 

Prvý mesiac nového roka 2022 končí a ja opäť mám čo ukázať z mojej obľúbenej kozmetickej značky, ktorou je Avon. Dodanie balíka bolo znovu úžasne rýchle, objednala som v nedeľu alebo v pondelok a už v stredu prišla esemeska z pošty. Škatuľa bola neprakticky veľká, takže sa nezmestila do žiadnej z tašiek, ktoré som so sebou mala, no vážil len necelé tri kilá, to ešte unesiem aj v holých rukách. 🙂 Koniec-koncov, za veľkosť i váhu balíka môžem ja sama a moje zákazníčky.

 

1. Relaxačná nočná pleťová maska

Nočná maska s levanduľou a harmančekom je súčasťou línie Aromatherapy spolu s krémom na ruky a telovým krémom, takisto s levanduľou a harmančekom, mne však stačila nočná maska, krémov na ruky i tých telových mám vážne dosť. 🙂 Táto línia by sa mala postarať o lepšiu náladu, k čomu mi táto maska tie dva razy, čo som ju už použila, naozaj pomohla. Aplikuje sa večer na vyčistenú pleť a nechá sa pôsobiť celú noc, pričom ju stačí používať dva až tri razy týždenne. Maska úžasne vonia a keď tomu dáte šancu, skutočne príjemne a hlavne upokojujúco pôsobí na zmysly.

 

2. Set prsteňov

Na prstene som zaťažená, keď sú výrazné, veľké, farebné, niečím zaujímavé alebo jednoducho upútajú moju pozornosť, čo sa občas podarí aj tým tenkým a jednoduchým. Ten okamžitý záujem sa tu udial z jednej pätiny. Zaujal ma totiž masívny trojitý prsteň, pričom ďalšie štyri sú príjemným bonusom. Prstene sú zlatej farby, vyrobené zo zinku a určite krásne ukážu na prstoch, čo však neviem potvrdiť, pretože som, žiaľ, neodhadla svoju veľkosť. Na svoje, aby som citovala moju maminu, „ultratenké prstíky“ som si totiž objednala veľkosť 10, pretože boli dostupné už iba veľkosti 6 a 10 a bála som sa, že veľkosť 6 by mi bola príliš malá. Zároveň som si povedala, že určite nebudú také veľké a že sa isto budú dať nosiť, v najhoršom aspoň na palci. Veľký omyl, vážení, nedajú sa nosiť ani na palci, možno iba s lepidlom. 🙂

 

3. Náramok s príveskami

Na náramky tiež veľmi nie som, opäť ma zaujímajú hlavne také masívne, farebné, výrazné alebo tak a na tomto som sa doslova zamilovala do úžasne roztomilých piatich príveskov srdiečok, pričom každé je iné – biele, perleťové srdiečko, červené srdiečko so zlatým orámovaním, zlaté srdiečko bez výplne, čierno-biele srdiečko s kamenným efektom a zlaté srdiečko. Podľa mňa úplne úžasné a roztomilé. Je k nemu aj náhrdelník, no napodiv ma viac zaujal náramok.

 

4. Čistiace mydlo

Tuhé mydlo s výťažkom z uhlia som si objednala, pretože mi pripomína mydlo od Garnier, tiež s čiernym uhlím, o ktorom som premýšľala, že si ho kúpim. Čierne uhlie v mydle účinne bojuje proti mastnej pleti a zloženie bez olejov čistí póry a odstraňuje prebytočný maz a nečistoty, pričom pleť zanecháva hydratovanú a príjemnú na dotyk. Mydlo je vhodné na tvár, krk, dekolt a iné časti tela.

 

5. Ceruzka na oči

Ceruzky na oči, pery i obočie od Avonu sú skoro legendárne, veľmi obľúbené pre sýte, dlhotrvácne farby bez rozmazania, ľahkú manipuláciu i pre to, že nie je potrebné ich strúhať. Moja voľba ceruzky bol trblietavý hnedý odtieň Deep Garnet, ktorý bol v ponuke, žiaľ, poslednýkrát. Neviem, či som to už v nejakom článku spomínala, ak hej, tak to zopakujem, že Avon nič a nikde vo svete netestuje na zvieratách, čo je dnes pri kozmetických značkách veľmi dôležité, aspoň pre mňa.

 

6. Set Avon Care

Konkrétne set hydratačného šampóna a hydratačnej masky na vlasy s avokádovým olejom. Avokádo je jednou zo superingrediencií, ktoré vyživujú nielen vlasy, ale aj pokožku. Milujem avokádo a keď som videla tento set, nemohla som odolať. Obidva výrobky úžasne voňajú a maska ma príjemne prekvapila nielen krásnou zelenou farbou, ale aj veľkosťou balenia, ktoré je rovnako veľké ako šampón. Vlasy ostanú príjemne hebké na dotyk a vyživené na pohľad. Masku nanesieme na šampónom umyté vlasy a necháme pôsobiť 3 minúty. Ja osobne používam masku na vlasy asi dvakrát týždenne.

 

7. Rozjasňujúca pleťová voda s vitamínom C

Tak toto bola láska na prvý pohľad. Vlastne spozorniem vždy, keď vidím alebo počujem, že nejaký kozmetický výrobok obsahuje vitamín C a tomuto toniku som nemohla odolať. Vitamín C má totiž hydratačné a najmä rozžiarujúce schopnosti, čo sa zimou unavenej pleti, a hlavne tej mojej bledej a mdlej pleti, celkom zíde. Pleťová voda obsahuje aj kyselinu glykolovú a pomáha s tonizáciou pleti. Zatiaľ som ju použila iba raz, pretože zaradiť do mojej beauty rutiny nový produkt je dlhý, vyčerpávajúci proces, no môžem zhodnotiť, že úžasne vonia, niekomu by sa to mohlo zdať príliš výrazné, a zlepšuje vzhľad pokožky. Stačí ju pomocou vatového tampónika naniesť na vyčistenú pleť každé ráno aj večer.