Oriflame – kampaň 6

 

Ďalší radostný týždeň by ma čakal, keby mi nebolo skoro tri dni neskutočne zle. Ale aj tak som sa veľmi potešila informácii, že už dorazila kozmetika Oriflame a následnému prevzatiu zopár nových vecičiek. 🙂

 

1. Vzorky od Waunt

Objavila som v katalógu vzorky novej kolekcie hybridnej starostlivosti o pleť. Značka Waunt kombinuje najlepšie vlastnosti kozmetických produktov a skrášľujúci finiš inšpirovaný mejkapom. Výsledkom by mal byť perfektný vzhľad aj bez líčenia. Produkty Waunt sú vhodné na všetky typy pleti, teda aj na citlivú, a obsahujú vegánske ingrediencie registrované spoločnosťou The Vegan Society. V tomto katalógu boli tri vzorky troch výrobkov, ktoré som jednoducho musela vyskúšať všetky, no predpokladám, že v ďalšom bude výrobkov v plnej veľkosti viac.

 

Ako prvá je vzorka ľahkého osviežujúceho gélového krému, ktorý pôsobí ako podkladová báza a vyčaruje hladkú pleť. Hneď po nanesení pleť upokojí, hydratuje, zlepšuje jej tón a má viditeľne rozjasňujúci efekt. Farba krému sa mi veľmi páči a na pleti po nej niet ani stopy.

 

Ďalej je tu vzorka prečisťujúcej hrejivej pleťovej masky s textúrou podobnou medu, ktorá priťahuje nečistoty, hĺbkovo prečisťuje, uvoľňuje póry, absorbuje mastnotu a chráni pleť pred znečisťujúcimi čiastočkami. Pôvodne som čakala niečo ako bola parná maska z tohto článku, no rozdiely sa nájdu. Táto maska nebola taká hustá a je to asi prvá vzorka, v ktorej bolo produktu dosť málo, ledva mi to na celú tvár vyšlo. Hrejivá tá maska naozaj je a postupne mení konzistenciu, no pekne drží na tvári a nesteká. Na obale bolo napísané, že má pôsobiť 10 minút a v katalógu, že až 20. Tak som šla strednou cestou a zmyla som masku po pätnástich minútach, čo však vo výsledku bolo asi dosť a na mojej citlivej pleti sa to trošku prejavilo. Nabudúce počkám len 10 minút. 🙂 Pleť však ostala krásne jemná, čistá a matná, čo som najprv ani nečakala.

 

Posledná je vzorka tónovacieho korekčného krému. Je to hybridný podkladový krém, ktorý by mal okamžite vygumovať akékoľvek nedostatky pleti, zjednotiť jej tón, vyhladiť jej štruktúru a zároveň jej poskytnúť zlatistú žiarivosť. Rýchlo sa vstrebáva a zanecháva pocit zamatovej pokožky. Nepôsobí ako zázrak, žiaľ, redukuje nedokonalosti, ale nie dokonale a pleť ostane krásne jemná a žiarivá.

 

2. Maska na vlasy

Na tomto produkte ma na prvý pohľad zaujali tri veci – banán na obrázku, fakt, že je jednorazový a upozornenie, že je v ponuke posledný raz. Tak som si to objednala. 🙂 Maska je krásne krémová a úžasná banánová vôňa ma úplne opantala. Sú dva spôsoby použitia. Prvý je celkom klasický, nanesieme na mokré vlasy, masírujeme od korienkov až ku končekom a po desiatich minútach opláchneme. Pre mňa nie je celkom bežné aplikovať masku aj ku korienkom, no je to tak v pokynoch v katalógu. Druhý spôsob aplikácie začína tak isto, do mokrých vlasov vmasírujeme masku od korienkov smerom ku končekom. Teraz však vlasy prikryjeme čiapkou do sprchy (teda čiapkou na vlasovú starostlivosť z tohto článku) a necháme pôsobiť cez noc. Najprv som bola bez premýšľania rozhodnutá, že masku nechám pôsobiť len 10 minút, pretože som mala menšie obavy, čo by sa s mojimi vlasmi stalo po celej noci s maskou. Došlo mi však, že sa to robí s každou maskou – nanesiem, nechám pár minút, opláchnem. A keďže bola v ponuke poslednýkrát, ktovie, kedy by som mala ďalšiu príležitosť toto vyskúšať. Preto som na šampónom umyté, mokré vlasy naniesla úžasne voňavú banánovú masku, zabalila do čiapky okolo desiatej večer a ráno po pol deviatej som si vlasy opláchla. Ostali nádherne jemné a lesklé a zatiaľ neviem, či budú mastnejšie skôr ako obvykle.

 

3. Špirála na obočie

Ten pravý produkt na obočie stále hľadám, ako som už určite spomínala. V Avone som si špirálu tiež chcela objednať, no bola vypredaná, preto som sa tešila, keď som objavila túto a hneď som si vybrala najsvetlejší odtieň Blond. Manipulácia je jednoduchá a precízna. Prišla som však na to, že si zrejme vyberám príliš svetlé odtiene, čo sa produktov na obočie týka. Aj keď nie som blondína, objednávam si väčšinou tie najsvetlejšie odtiene, keďže som dosť bledá a vždy sa bojím, aby som nemala obočie príliš tmavé. Zdá sa mi však, že sa mi až tak svetlé obočie nehodí, takže nabudúce možno skúsim tmavšie.

 

4. Gélová pleťová maska

Opäť jednorazová vec za dobrú cenu a navyše som sa zahľadela do rozkošného téglika a do gélovej textúry, keďže som skôr zvyknutá na krémové masky. Pleťovú masku však používam raz za štyri dni a už som včera skúšala vyššie spomenutú hrejivú masku. Nechcela som článok odkladať, no v nejakom budúcom túto masku ešte určite spomeniem, teda či naozaj rozžiari pleť, ako som sa cítila po použití a pod.